A statisztikai adatok alapján változatlanul a lakóépületek sérelmére, -nyílászárók be – és kifeszítése, zártörés módszerével - követik el a bűncselekmények többségét. A legfertőzöttebb települések továbbra is a főváros közvetlen agglomerációjából kerülnek ki. Ennek egyik oka lehet, hogy az agglomerációban élők naponta ingáznak a munkahely és a lakókörnyezetük között, így a lakóépületek nagy száma marad üresen hosszabb-rövidebb időre, mely nagy csábítást jelent a bűnelkövetők számára.

Egy-egy bűncselekmény elkövetése során jelentős nagyságú kár keletkezhet, és a tettesek minimális lebukással járó kockázat mellett, maximális bevételre tehetnek szert. Érdemes tehát megnehezíteni a dolgukat, és megelőzni a bajt.

Fontos! Aktív védekezéssel kell csökkenteni a célponttá válás lehetőségét.

Ne feledje, a bűnelkövetők nem szeretik, ha megfigyeli őket!

Meghatározó a nyílászárók minősége (biztonsági besorolása, technikai paramétere,) és elhelyezése. A bejárati ajtónak láthatónak kell lennie az utcáról.

A kert rendezése során törekedjenek arra, hogy a bejáratok és ablakok az utca felől láthatóak legyenek. A növényzetet úgy kell kiválasztani, és a későbbiekben visszavágni, hogy azok ültetése során ne alakuljon ki úgynevezett vakfolt, illetve be nem látható hely.

Szereljen fel kültéri világítást, ami megfelelően megvilágítja az ingatlan területét!

Az élő sövények, és a zárt kerítések magassága lehetőleg ne haladja meg a 90 centiméteres magasságot, mert azzal gátolja a biztonságot fokozó rálátást.

Az értékek megóvásának fokozása gyakran az elektronikai riasztóberendezések telepítésével érhető el.

Hasznos az épületen belül, szakszerűen beépített, rejtett széf elhelyezése, az értékek megőrzésére.

Értéktárgyak megjelölése: Gravírozássaljelöltessemega lakásbanhasználtműszakieszközöket,háztartási gépeket, és vegyen fel értékeiről pontos HÁZILELTÁRT (típus,gyáriszám)megjelölésével.Jómegoldásazis,ha videokamerávalméretarányosanrögzítivagyontárgyait.

VIGYÁZZON ÉRTÉKEIRE!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es számon!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

                                                              Bűnmegelőzési Osztály

Hírlevél Felíratkozás

Elérhetőségek

Szigetszentmárton  Polgármesteri Hivatal

  • Telkes utca 10. 
  • Tel: 06-24/456-325,
  • Tel: 06-24-513-800
  • Fax: 06-24/456-312,

e-mail: ph@szigetszentmarton.hu