SZIGETSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2017. december 05.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
SZIGETSZENTMÁRTON KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SIKERES PÁLYÁZATOT NYÚJTOTT BE AZ „ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ BELTERÜLETI UTAK SZILÁRD BURKOLATTAL TÖRTÉNŐ KIÉPÍTÉSÉNEK, FELÚJÍTÁSÁNAK ÉS KORSZERŰSÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA GAZDASÁGFEJLESZTÉSI CÉLLAL PEST MEGYE TERÜLETÉN” CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSRA, AMELYNEK KERETÉBEN 40,15 MILLIÓ FT TÁMOGATÁSI ÖSSZEGBEN RÉSZESÜLT.
Projekt címe: Meglévő szilárd burkolatú önkormányzati belterületi utak felújítása Szigetszentmárton településen
Projekt azonosító száma: PM_ONKORMUT_2016/66
Projekt célja: a projekt keretében az Állomás utca, Bercsényi utca, Duna utca, Hatház utca, Hársfa utca, Nyárfa utca, Petőfi utca, Rév köz, Sport utca, Telkes utca burkolatának felújítása történik meg összesen 2566 méter hosszúságban. Többletérték: a szikkasztó árkok összesen 1186 folyóméteren keresztüli profilozásával nő a vízelvezető rendszer kapacitása, ezáltal az utak víztelenítése javul, ami az utak élettartamát növeli.

Valamennyi út teherbírása növekszik a kétrétegű iszapaszfalt bevonat kopórétegenkénti beépítésével. A Nyárfa utca mindkét oldalon történő 0,5-0,5 m nagyságú szélesítésével a forgalmi sáv biztonságosabb használatát teszi lehetővé. Az új útpadkák kialakítása az útszélek letöredezését akadályozza meg, illetve az utak víztelenítését segíti. A projekt keretében a Petőfi, Telkes és a Bercsényi utcákban megtörténik a közlekedési/tájékoztató táblák cseréje (összesen 5 db), amely közlekedésbiztonsági projekt elemnek tekinthető. A Telkes utca polgármesteri hivatal előtti területén összesen 2 db kerékpártámasz kerül elhelyezésre. A tervezett utcák felújítása javítja tömegközlekedési lehetőségek (Volánbusz és HÉV) elérhetőségét és megközelíthetőségét, továbbá a kerékpártámaszok kihelyezése is a fenntartható közlekedési módok erősítését szolgálja. Az utak szilárd burkolata és a telkek közötti sávba telepítésre kerülő 43 db díszfa pozitív környezeti hatása vitathatatlan, védi az ingatlanokat, így a lakókat a zaj és a légszennyeződéstől, illetve kulturált, egészséges lakókörnyezett biztosítanak, továbbá az utcakép fontos elemeivé válhatnak.
Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából
Megvalósítás helye: 2318 Szigetszentmárton, Állomás utca, Bercsényi utca, Duna utca, Hatház utca, Hársfa utca, Nyárfa utca, Petőfi utca, Rév köz, Sport utca, Telkes utca
Kivitelezést végző cég: Bitunova Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2017. december 05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2018. május 30.
További információ kérhető:
Lerner Henrik polgármester
E-mail: ph@szigetszentmarton.hu
Tel: +36-24-456-325

Hírlevél Felíratkozás

Elérhetőségek

Szigetszentmárton  Polgármesteri Hivatal

  • Telkes utca 10. 
  • Tel: 06-24/456-325,
  • Tel: 06-24-513-800
  • Fax: 06-24/456-312,

e-mail: ph@szigetszentmarton.hu